Laddar Evenemang

Kan vi påverka vår livslängd genom livsstil?

15 oktober 14.00 • Framtidens forskning • Liljevalchs
Digizime

Interaktivt samtal om hur vår livsstil, med fokus på kost, påverkar vår livslängd och vad vi själva kan påverka – med Ellen Bushell och Rikard Landberg

Ett samtal centrerat kring vår förmåga att påverka vår livslängd och hur hälsa varierar i och med socioekonomisk status utifrån ett globalt perspektiv men även i Sverige. Samtalet fokuserar på hur livsstil med tyngdpunkt på kost och näringslära kan påverka livslängden men även betydelsen av infektionssjukdomar och deras interaktion med kost. Till exempel kopplingen mellan Covid-19 och vitamin D och hur infektionssjukdomar påverkas av kost och livsstilsfaktorer och skillnader i livslängd mellan låg- och medelinkomstländer jämfört med Sverige.

Ellen Bushell är malariaforskare vid Umeå universitet och Rikard Landberg är forskare inom livsmedelsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Ta chansen att möta några av Sveriges mest lovande yngre forskare. I ett samarbete med Sveriges unga akademi anordnas quiz, samtal och miniföreläsningar med interaktiva inslag under hösten i samband med Nobelprismuseets utställning Evigt liv på Liljevalchs. Programpunkterna äger rum på lördagseftermiddagar och ingår i ordinarie entrébiljett.