Laddar Evenemang

Symphony of a Missing Room

1 december 18.00 • Liljevalchs
Bild: Lundahl & Seitl

SternWarte – ett språk för det som inte kan sägas

Välkommen till en interaktiv upplevelse under utställningen Evigt Liv, en utställning curerad av Nobelprismuseet som visas på Liljevalchs.

Genom att följa en rörelsekoreografi i relation med en annan person utför två besökare verket tillsammans i par.

Skaparna av verket beskriver upplevelsen enligt följande: ”I SternWarte är vi mottagare av ljuset som färdas från stjärnor och penetrerar vår näthinna. Vi utövar förlängningen av vår sensoriska upplevelse i omgivningen och försöker få kontakt med en signal som når oss från flera ljusårs avstånd. Deltagarna bär vita skyddsglasögon som inducerar en rumslig white-out, gör vårt sensoriska gränssnitt till världen ofullständigt och möjliggör en ny relation med omgivningen genom att sudda ut distinktionen mellan förnimmelse/resonemang och kropp/sinne. En vägledande hand förtjänar gradvis vårt förtroende, medan en viskning i örat synkroniserar vår rörelse och andning med det arkitektoniska ljudet i hörlurarna, och sluter den sensoriska slingan mellan vår kropp och det föreställda rummet genom en ’reversed engineering av visuella intryck.

I Symphony of a Missing Room: Sternwarte förhandlas värdet av handlingsfrihet och vägledning ständigt i en dans av att lyssna, anpassa och svara på signaler som vi lär oss att läsa med våra kroppar.”

Introduktion: 10-15 min
Interaktiv upplevelse: 25 min
Outro: 10 min
Språk: engelska

Vi rekommenderar er att komma i tid och ta en rundtur i utställningen innan programmet startar då Liljevalchs stänger kl 20.00.

Biljetterna inkluderar även entré till Nobelprismuseet inom 1 månad.

*Om du köper ett medlemskap kommer du att registreras för Symphony of a Missing Room samt ett medlemskap på Nobelprismuseet. Ditt medlemskort finns sedan klart för avhämtning på Liljevalchs när du kommer.