Om AI och känslor med Sofia Thunberg

Klassen med Sofia Thunberg ger oss en snabbkurs i AI, men framför allt lär vi oss mer om AI och känslor och hur AI kan tänkas påverka oss i framtiden. Klassen utgår från Nobelpristagaren i litteratur Kazuo Ishiguro som undersöker temat i sin bok Klara och solen. Vad kan vi förvänta oss av en robot, nu och i framtiden? Vissa relationscoacher och psykologer förutspår att det om 25 år kommer att vara lika vanligt med relationer till robotar som till människor. Är det verkligen sant?

Om Sofia Thunberg

Sofia Thunberg är doktorand i kognitionsvetenskap vid Linköpings universitet. Hon har många års erfarenhet och studier kring AI, robotar och teknik och är specialist inom ämnen som framför allt handlar om interaktionen mellan människa och robot. Hon har tidigare vunnit internationella robottävlingar, varit lagledare för svenska landslaget inom servicerobotik och kom till semifinal i TV4 Talang med Robotgänget.

I den här Klassen:

  1. Vad är Ai?
  2. Om känslor och robotar
  3. Relationen till robotar i framtiden
  4. Ett sista tips!

Om Klassen

Klassen är en helt ny svensk plattform för lärande. Här möter du inspirerande, provocerande och tankeväckande personer som delar med sig av sitt unika kunnande och sina funderingar. Personerna är handplockade för att få oss och lyfta blicken, tänka till och öppna upp.
I utställningen Evigt liv samarbetar Nobelprismuseet med Klassen genom tre korta filmer.

Filmerna skall inspirera till att läsa och skriva mer men framför allt ska de ge lust och verktyg att uttrycka sig själv och ”bara börja” oavsett vart det leder.

Tema för filmerna är: poesi, berättande och AI.

Se Om att läsa och skriva poesi med Daniel Boyacioglu
Se Om berättande med Cooper & Gorfer