Om berättande med Cooper & Gorfer

Klassen om berättande lär oss att få fram berättelserna som vi har i oss. Hur börjar vi? Var och hur hittar vi dem? Och vad gör vi med dem sen? Den här klassen ger oss verktyg att locka fram berättelsen, formulera den och uttrycka den oavsett hur den gestaltas i slutänden. Klassen utgår från Selma Lagerlöf, en vår tids största berättare, som var den första kvinna att få Nobelpriset i litteratur 1909.

Om Sarah Cooper och Nina Gorfer

Sarah Cooper (USA) och Nina Gorfer (Österrike) är personerna bakom konstnärsduon Cooper&Gorfer. De träffades under utbildningen i Sverige och har arbetat tillsammans sedan 2006. Cooper&Gorfer utgår nästan alltid från andra kvinnors berättelser när de skapar sina egna. Verken är ofta en hybrid mellan fotografi och illustration. De har bland annat ställt ut på Hasselblad Center, Kulturhuset Stockholm, Museum Angewandte Kunst Frankfurt, The National Museum of Photography Copenhagen och Fotografiska. Cooper&Gorfer har även gett ut sex böcker, nu senast Between These Folded Walls, Utopia (2020)

I den här Klassen:

  1. Att hitta historien
  2. Hur börjar jag?
  3. Utmaningar
  4. Ge inte upp!
  5. Det viktigaste av allt

Om Klassen

Klassen är en helt ny svensk plattform för lärande. Här möter du inspirerande, provocerande och tankeväckande personer som delar med sig av sitt unika kunnande och sina funderingar. Personerna är handplockade för att få oss och lyfta blicken, tänka till och öppna upp.
I utställningen Evigt liv samarbetar Nobelprismuseet med Klassen genom tre korta filmer.

Filmerna skall inspirera till att läsa och skriva mer men framför allt ska de ge lust och verktyg att uttrycka sig själv och ”bara börja” oavsett vart det leder.

Tema för filmerna är: poesi, berättande och AI.

Se Om att läsa och skriva poesi med Daniel Boyacioglu
Se Om AI och känslor med Sofia Thunberg