Laddar Evenemang

The Memor

25 januari • Liljevalchs
Bild: Lundahl & Seitl (Foto: Soma Sati).

The Memor är en guidad interaktiv upplevelse där besökarna ger sig av på både en kollektiv och en personlig resa. Deltagarna kommer att använda VR-glasögon, röstinstruktioner, tredimensionellt ljud, synkroniserad rörelse och beröring.

Välkommen till att uppleva det intra / inter-aktiva konstverket Eternal Return – Memor  under utställningen Evigt Liv, en utställning kurerad av Nobelprismuseet på Liljevalchs. 

Eternal Return är ett koregraferat Mixed Reality (XR) samarbete mellan ScanLAB Project och Lundahl & Seitl. 

Under två dagar arrangerar vi gärna en speciell visning av konstverket Eternal Return: The Memor (2019–2022), skapat av Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects, där Virtual Reality kan definieras som en förmåga snarare än en form av teknik. 

The Memor involverar VR-teknologier i friktion med materiella föremål och människans förmåga att uppleva en värld. Inuti de 3D-skannade miljöerna är besökarens egen kropp närvarande som ett spöke. En frånvarande närvaro. Kroppen som möjliggör upplevelsen av virtuellt utrymme är ett våtgodsförråd av mineraler, bakterier och spår av energisystem. Från jordens djupa förflutna som encelliga cyanobakterier, fram till dess post-antropocentriska framtid, vittnar The Memor om allt levandes närhet till geologi: jordens yta, lagrade i objekt, verktyg och tekniker, oskiljaktiga från människan Umwelt. 

Eternal Return av Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects ackompanjeras av The Memor, en spekulativ skönlitterär text av Malin Zimm, som en utökad narrativ ram. 

Introduktion: 5 min
Interaktiv upplevelse: 20 min
Outro: 5 min
Språk: engelska 

Vi rekommenderar er att komma i tid och ta en rundtur i utställningen innan programmet startar.

Biljetter

Steg 1: Välj datum 25 eller 26 januari
Steg 2: 
Gör biljettval
Steg 3: 
Välj tidpunkt

25 januari

26 januari